3D Skanning

3D skanning ved hjelp av Lidar teknologi.

Vikenconsult AS leverer ingeniørtjenester ved bruk av avansert teknologi for å skape merverdig for ditt prosjekt og vi strekker oss langd for å utføre vårt arbeid så kostnadseffektivt som mulig.

Vikenconsult kan nå dra nytte av den siste teknologien innen 3D-skanning ved hjelp av Lidar-teknologi! Med vår avanserte skanningsutstyr og programvare, kan vi raskt og effektivt skanne bygg og infrastruktur for å generere nøyaktige punktskyer. Disse punktskyene kan deretter konverteres til BIM-modeller, som gir en nøyaktig og detaljert visning av bygningen eller infrastrukturen.

Vår skybaserte befaringstjeneste lar deg nå inspisere og analysere bygningens VVS-installasjoner og andre systemer i sanntid, fra hvor som helst i verden, uten behov for fysisk tilstedeværelse. Dette gjør det enkelt å planlegge og gjennomføre vedlikeholdsarbeid, reparasjoner og renoveringer, samt å gjøre presisjonsjusteringer på VVS-installasjonene.

Vikenconsults Lidar-teknologi og skybaserte befaringstjenester gir deg muligheten til å utføre komplekse og nøyaktige analyser av bygninger og infrastruktur på en enkel og kostnadseffektiv måte. Kontakt oss nå for å lære mer om hvordan vi kan hjelpe deg med å øke effektiviteten og nøyaktigheten i arbeidet ditt!

Les mer om:

Digital tvilling Tjenesteområder

© Copyright Matterport

Digital tvilling

Lagre modellen i skyen, og for mer avansert bruk – eksportering av data. Etter skanning lastes modellen opp i Matterportskyen som drives av en vanlig nettleser. AI syr sammen modellen og gjør dette til en hel 3D-modell som man fritt kan bevege seg i. Videre kan man legge på tags ( mattertags), video, bilder og all annen relevant informasjon. Det er også mulig å generere plantegninger og punktsky av 3D modeller som kan overføres sømløst inn i nåvårende BIM proress ink: BIM360 & procore og enkelt eksportere 3D-data til ReCap, revit og navisworks.

Modellen kan publiseres og krypteres med passord.

Tjenesteområder

 • Eiendom og byggforvaltning
  (leie, kjøpe, presentere) nye regler i avhendingsloven stiller større krav til selgers dokumentasjon. Matterport leverer avik på mindre enn 1 %
 • Butikk og salg
  Hold butikken åpen og kundene kan utforske sortimentet, butikken kan også legges inn i Google street view
 • FDV – forvaltning drift og vedlikehold
  3D scan får med alle detaljer. Ta mål direkte i modellen. Legg in informasjonskapsler som PDF, tegninger, video/bilde og annen info.
 • Forsikring
  Dokumenter med 3d scan
 • Hotell og reiseliv
  Google street view, gå inn i hotellet, leiligheten etc etc.
 • Opplæring og utdanning
  Legg inn video, bilder og oppgaver i modellen, der kan du bevege deg fritt rundt.

Ta kontakt for tilbud

Ved å trykke på Send godtar du du at vi lagrer dine opplysninger. Vi må gjøre dette for å kunne svare på din henvendelse. Dine opplysninger blir benyttet i henhold til vår personvernerklæring.

Prosjekter innen 3D Scanning